Ege Postası
Geri

CHP’li Bakan’dan Vali Köşger’e TÜGVA çağrısı: Bir açıklama bekliyoruz 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın İzmir'in çeşitli yerlerine yerleştirilen geri dönüşüm kutuları ile ilgili olarak kaymakamlara talimat verildiği yönündeki iddialarına TÜGVA tarafından yanıt verilmesinin ardından yeni bir açıklama yaptı. Muhatabın vakıf değil valilik olması gerektiğini ifade eden Bakan, “Bizim muhatabımız zaten TÜGVA değil. Muhatabımız İzmir Valiliği ve Bakanlık. Vali'den söz konusu iddialarla ilgili açıklama bekliyoruz” dedi.
CHP’li Bakan’dan Vali Köşger’e TÜGVA çağrısı: Bir açıklama bekliyoruz 
Haberler / Yerel Politika
20 Ağustos 2021 Cuma 15:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), kentin bazı ilçelerine geri dönüşüm kutuları koymuştu. Kutular tepki toplarken Bayraklı Belediyesi, kutuları kaldırmış ve Buca Belediyesi de TÜGVA yetkililerini, sözlü olarak uyarmıştı.

Öte yandan; CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TÜGVA’nın İzmir İl Temsilcisi ve aynı zamanda Valilik çalışanı olan Mesut Öndeş’in kaymakamlara talimat vererek belediyelerin yerleştirilen kutuları kaldırılmaması yönünde talimat verdiği iddialarını dile getirmişti. 

İddialara yanıt veren TÜGVA ise; yerleştirilen geri dönüşüm kutuları için söz konusu belediyelerle görüşüldüğünü ve deneme amaçlı kullanıldığını ifade etmiş ve şunları söylemişti; 

“İzmir'in Buca ve Bayraklı ilçelerinde bir tekstil firması ve söz konusu belediyelerle görüşülerek deneme amaçlı gerçekleştirdiğimiz 120 tekstil geri dönüşüm kutusu çalışmamız, usul dışı olmamakla birlikte bu süreçte elde edilen gelir TÜGVA yaz okulu ve gençlik çalışmalarında kullanılmıştır. 13.08.2021 tarihinde Bayraklı Belediyesi geri dönüşüm kutularının kaldırılmasını istemiş ve kutular kaldırılmıştır. Ülkemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, dernek ve kurumlarda olduğu gibi yapıldığı halde özellikle TÜGVA'nın bu çalışmayı yapmasını istemediklerini belirtmeleri art niyet ve kastın aşikar bir örneğidir. Bazı basın kuruluşları ve siyasetçilerin çamur at izi kalsın tekniğini kullanarak yaptıkları manipülatif açıklamalar, bizim samimi ve gayretli hizmetlerimize herhangi bir leke süremez. Biz Türkiye Gençlik Vakfı olarak her zaman şeffaf, yasalara ve usullere uygun şekilde ülkemizin gençleri için çalışmaya devam edeceğiz.”

CHP’Lİ BAKAN’DAN YENİ AÇIKLAMA

Öte yandan TÜGVA’nın açıklamasının ardından ikinci bir açıklama yapan Bakan, konuya ilişkin muhatabın vakıf değil valilik olduğunu belirtti ve resmi kurumları konuya ilişkin açıklama yapmaya davet etti. 

Bakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

‘Biz vatandaşın vergisini kendi ideolojik tutumumuzu desteklemek için kullanamayız’ demelisiniz. Kıyameti koparacaksanız, hakikati bulmak için koparacaksınız. Üstünü örtmek için değil. Ahlak da inanç da kanun da bunu gerektirir. TÜGVA'nın hem Valilik Protokol Müdürü hem Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan İzmir temsilcisiyle ilgili 'sessiz sessiz' konuşulan iddiaları yüksek sesle söyledik diye alınanlar olmuş. Vali ve TÜGVA Temsilcisi sessiz. TÜGVA temsilcisi refleksle Twitter hesabını 'korumaya' aldı. Gece de trolleri salmışlar. Devlet memuru olan şahıs, temsilcisi olduğu TÜGVA'nın temsilcilerine üyelerine tivit attırmış. Hem devlet memuru olacaksın hem hakkındaki iddialara yanıt veremeyeceksin hem de yasal denetim hakkını kullanan seçilmiş milletvekilini itham edeceksin… Troller maaşlarını hakededursun biz söyleyeceklerimizi söylemeye devam edelim! TÜGVA dedik diye rahatsız olmayacaksınız. Rahatsız olmanız gereken; iddialar! Vakıf, kamu gücünü kullanarak, hatta kamu görevlilerini kullanarak var oluyorsa bunu sorgulamalısınız. TÜGVA açıklama yapmış. Tabii ki söz konusu iddialara yönelik herhangi bir ifade yok :):) Sıkmasın canını... Çünkü bizim muhatabımız zaten TÜGVA değil. Muhatabımız İzmir Valiliği ve Bakanlık. Vali'den söz konusu iddialarla ilgili açıklama bekliyoruz. Hem Valilik Protokol Müdürü hem Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü olan TÜGVA Temsilcisi, kamu görevinden doğan sıfatlarını kullanarak kaymakamları arayıp atık kutularının kaldırılmamasını istedi mi? "Genel Merkez’e rapor vereceğiz” dedi mi? Bu iddialara cevabınız nedir? Önerge verip İçişleri Bakanı'na da sorduk: İzmir Valiliği Protokol Müdürlüğü ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerini yürüten kişiyle ilgili iddiaların araştırılarak gerçeğin ortaya çıkması amacıyla yürütülen bir soruşturma var mı? Varsa akıbeti ne? Yoksa gerekçesi ne?”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası